محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» اظهار کرد: ما در راستای سیاستهای دولت که تمرکز بر سیاست همسایگی ظرفیتهای بسیار خوبی در کشورهای همسایه داریم. برهمین اساس برای حضور شرکتهای دانش بنیان انواع خدماتی را در جهت توسعه صادرات انجام میدهیم.
خیاطیان درخصوص بحث صادرات شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد: یکی دیگر از محورهایی که بر آن متمرکز شدیم موضوع صادرات محصولات دانشبنیان است. معتقدیم اگر صادرات اتفاق نیفتد شرکتهای دانش بنیان به رشد قابل توجه دست پیدا نخواهند کرد. این ظرفیت وجود دارد. ما این امر را در قالب بسته صادرات دانش بنیان طراحی کردیم. این بسته حمایتی شامل حمایت از حضور در نمایشگاههای خارجی، پذیرش هیئت خارجی، دریافت تاییدیهها و استانداردها برای حضور در بازارهای بینالمللی و همچنین تولید فراسرزمینی است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه آمار دقیقی در خصوص صادرات دانش بنیانها ندارم، ولی طبق آخرین آمار اعلام شده میزان صادرات رسمی شرکتهای دانشبنیان بین ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار بوده است، گفت: پیشبینی میشود که در سالجاری شاهد رشد ۳۰ درصدی صادرات دانش بنیانها باشیم.
وی با اشاره به اینکه حمایت گسترده از توسعه بازار صادراتی شرکتهای دانشبنیان از جهتگیریهای جدی صندوق نوآوری است، افزود: از آغاز امسال صندوق بسته حمایتی صادراتی را به تصویب رسانده و با حمایتهایی از جمله کمکهزینه حضور در نمایشگاهها، پذیرش هیئتهای تجاری و… سعی در صادراتی شدن شرکتهای دانشبنیان دارد.
خیاطیان تصریح کرد: در این زمینه شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات، سلامت و مواد شیمیایی سهم بیشتر از بازارهای صادراتی نسبت به سایر حوزههای فعالیت شرکتهای دانشبنیان دارند.