رضا اسدیفرد معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی در این نشست با اشاره به اینکه در شاخصهای جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان؛ محدودیتهای ملی نیز لحاظ شده است، گفت: در ارزیابیهای جدید؛ شاخصهایی چون اشتغالزایی، امکان صادرات محصولات و خدمات، افزایش بهرهوری، کاهش تقاضا و غیره مدنظر است و شرکتهای دانشبنیان برای بقا در زیستبوم فناوری و نوآوری باید این شاخصها را داشته باشند.
وی افزود: در رویکردها و ماموریتهای معاونت علمی تغییراتی ایجاد شده که همه این تغییرات از منظر توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری و افزایش کارآیی و کارآمدی اقدامات در حوزه حمایت از بازیگران این زیست بوم اعمال شده است. در واقع حدود 10 سال معاونت علمی در زمینه گفتمان سازی برای این عرصه تازه نفس فعالیت کرده و زمان آن رسیده بود که تغییراتی در رویکردها و سیاست ها ایجاد شود.
به گفته اسدیفرد، امروز زمان ریلگذاری برای شرکتهای دانشبنیان و فناوری است که ظرفیت اتصال به بدنه اقتصادی کشور را دارند و میتوانند در توسعه علمی و فناورانه کشور نقش آفرینی بزرگتر و جدیتری داشته باشند. در ارزیابیهای جدید برای شرکتهای دانشبنیان؛ شاخصها و محدودیتهای ملی نیز در نظر گرفتهایم تا توان این مجموعهها به حل مسایل کلان کشور کمک بیشتری کند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ادامه داد: تلاش می کنیم ارزیابیهای استانی را به نهادهای اثرگذار و ذیربط استانی واگذار کنیم و در این کار مزیتها و محدودیتهای مناطق مختلف را نیز در نظر بگیریم. در دور جدید ارزیابیها صلاحیت محور خواهد بود نه برند محور.